Hydrofiele doeken. Waar gebruik je ze voor?

Hydrofiele doeken. Wat zijn het, waar heb je ze voor nodig en waarom kun je eigenlijk niet zonder?

Waarom is hydrofiel zo handig?

Hydrofiel is onmisbaar bij de verzorging van je kindje. Vroeger dienden ze voornamelijk als uitwasbare luier toen er nog geen wegwerpluiers waren. Tegenwoordig zie je het terug in tal van hydrofiele producten vanwege de vele toepassingen. Het afdrogen na een heerlijk ontspannen badje, als monddoekje, een extra dekentje, inbakerdoek, onderlegger bij het verschonen, ga zo maar door. Hiermee dus een echte musthave en staat beslist hoog op de baby-uitzetlijst. Hydrofiel is niet meer weg te denken in de baby en kinderwereld. Een aantal voorbeelden van hydrofiele producten zijn; de klassieke hydrofiele doeken (luiers), swaddles, slabbetjes,  monddoekjes, slaapzakjes en washandjes.

Voordelen van hydrofiele doeken

 • Ze zijn licht, dun en door de open structuur zeer ademend.
 • ideaal met opbergen, want ze zijn opgevouwen een stuk dunner dan handdoeken. 
 • Ze nemen makkelijk en veel water op en zijn sneldrogend.
 • Ze zijn daarnaast heerlijk zacht, soepel en comfortabel voor het tere babyhuidje van je kindje. 

Hydrofiele producten worden gemaakt van heel fijn geweven katoen of bamboe en daardoor ook gemakkelijk verkrijgbaar in biologische of andere duurzame varianten.Ze gaan lang mee en onmisbaar om altijd bij je te hebben in de luiertas.

Naast het ‘standaard’ witte hydrofiel, zijn er allerlei leuke kleurtjes en designs verkrijgbaar!

Top om te matchen met de gehele babyuitzet en eigen stijl. En het hoeft echt niet duur te zijn! Daarnaast zijn er handige startpakketten verkrijgbaar met een mooie basisset aan hydrofiele doeken. 

Hydrofiele doeken tips

 1. Hydrofiele doek op het aankleedkussen. Een Swaddle is een grote doek die perfect is voor op het aankleedkussen als je baby uit bad komt, als onderlegger bij het verschonen maar zeker ook in de babybox zodat het boxkleed minder gewassen hoeft te worden. Het zorgt hierdoor voor minder wasjes.
 2. Hydrofiele doek als laken in de wieg. Je kunt een grote hydrofiele doek ook gebruiken als laken in een wieg of als onderlegger in het ledikant of bijvoorbeeld in de kinderwagen. Zo bescherm je je kostbare beddengoed wanneer de baby melk teruggeeft.
 3. Hydrofiele handdoek. Een hydrofiele doek is perfect voor na het badje omdat ze zeer waterabsorberend zijn. Je kunt je baby er heerlijk mee afdrogen en met deze zachte, dunne doek kun je gemakkelijk bij de huidplooitjes, oortjes en andere moeilijke plekjes komen.
 4. Hydrofiele spuugdoek. Leg een hydrofiele spuugdoek over je schouder na het voeden zodat je kleding beschermt blijft wanneer je baby een boertje laat of wat melk teruggeeft. 
 5. Hydrofiele poetsdoek. De doek beschermt niet alleen je kleding en beddengoed maar is ook een perfecte poetsdoek voor vieze mondjes, handjes, voetjes.
 6. Hydrofiele Slabber. Wanneer je baby vast voedsel gaat eten wordt het in het begin vaak een knoeiboel. Gebruik een hydrofiele doek gemakkelijk als slabber door hem in een driehoek om de nek van je baby te knopen. 
 7. Voor onderweg. Eigenlijk wil je een hydrofiele doek onderweg altijd bij je hebben zodat je een schone ondergrond hebt wanneer je je kleintje wil verschonen.
 8. Hydrofiele swaddle als deken. Wanneer het warm is kun je je baby lekker onder een hydrofiele swaddle laten slapen in de wieg, ledikant of kinderwagen.
 9. Inbakeren. De grote hydrofiele doeken (swaddles) zijn ook zeer geschikt om je kleintje meer in te bakeren. De open structuur van deze lichte stof laat namelijk gemakkelijk warmte door. Laat jezelf goed informeren over hoe je baby op een veilige manier in kan bakeren.
De waardering van mazzelz.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 116 reviews.
0
  0
  Jouw winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leegTerug naar shop