Wat geef je als kraamcadeau?

Kraambezoeken zijn een geweldige manier om te laten zien dat je aan de nieuwe ouders en hun pasgeboren baby denkt. Het uitzoeken van een geschikt kraamcadeau kan echter overweldigend zijn, vooral als je niet zeker weet wat ze nodig hebben of willen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste kraamcadeaus die ouders die net een baby hebben gekregen, zullen waarderen.

 • Luiers en babybenodigdheden

De meeste nieuwe ouders zullen nooit genoeg luiers hebben. Een doos met luiers in verschillende maten is daarom altijd een veilige keuze. Daarnaast kun je ook babydoekjes, babyolie en babybadproducten overwegen. Dit soort praktische cadeaus worden altijd gewaardeerd omdat ze nodig zijn en vaak snel op gaan.

 • Voedingsspullen

Als de ouders besluiten te voeden met de borst, dan kun je een borstkolf, voedingskussens of zelfs een beugel voor het aanleggen overwegen. Als ze voeden met een fles, dan zijn flessen en spenen nog steeds een goede optie.

 • Slaap- en rustproducten

Een baby krijgt gemiddeld 15-17 uur slaap per dag, dus de nieuwe ouders zullen waarschijnlijk hulp nodig hebben om hun baby in slaap te krijgen en te houden. Overweeg daarom een wieg, babybed of ledikant, een slaapzak of een bewegingsdetector die ze kan helpen bij het in slaap krijgen en houden van hun baby.

 • Kleding

Babykleding is altijd een populaire keuze voor kraamcadeaus. Overweeg een paar schattige en comfortabele kledingstukken, zoals rompertjes, slaapzakjes, sokjes of jassen. Houd er rekening mee dat baby’s snel groeien, dus het is een goed idee om grotere maten te kiezen of enkele kledingstukken in verschillende maten te geven.

 • Speelgoed en boeken

Baby’s ontwikkelen zich snel in de eerste maanden, dus speelgoed en boeken zijn uitstekende cadeaus om hun ontwikkeling te ondersteunen. Overweeg bijvoorbeeld knisperboekjes, zacht speelgoed, rammelaars of een kinderwagen- of maxi-cosi-speelgoed.

 • Kraammandje samenstellen

  Kraammandje samenstellen

   34,95
  toevoegen aan winkelwagen
 • Kraammand Jongen - Auto blauw

  Kraammand Jongen – Auto blauw

   52,95
  toevoegen aan winkelwagen
 • Kraammandje Neutraal Caramel – Lama

  Kraammandje Neutraal Caramel – Lama

   32,95
  toevoegen aan winkelwagen

Hoeveel geef je uit aan een kraamcadeau?

Het bedrag dat je geeft voor een kraamcadeau is een persoonlijke keuze en hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, de band met de ouders en de baby en de lokale gebruiken en verwachtingen. Hieronder bespreken we enkele factoren die je kunnen helpen bij het bepalen van hoeveel geld je wilt geven voor een kraamcadeau.

 1. Budget

Het budget is misschien wel de belangrijkste factor bij het bepalen van hoeveel je wilt uitgeven aan een kraamcadeau. Bedenk hoeveel je comfortabel kunt uitgeven en stel daarbinnen prioriteiten. Het is belangrijk om binnen je budget te blijven, zodat je je niet financiëel opgelaten voelt.

 1. Relatie met de ouders en de baby

De band die je hebt met de nieuwe ouders en de baby is ook van invloed op hoeveel je geeft. Als je familie of nauwe vrienden bent, is het waarschijnlijk dat je meer wilt geven dan als je alleen maar bekenden bent.

 1. Lokale gebruiken en verwachtingen

In sommige culturen en gemeenschappen is het gebruikelijk om meer te geven voor een kraamcadeau dan in andere. Het is belangrijk om te weten wat de verwachtingen en gebruiken zijn in jouw gemeenschap, zodat je kunt beslissen wat een gepast bedrag is.

Het is belangrijk om te onthouden dat het geven van een kraamcadeau niet alleen om het bedrag gaat. Het gaat om het tonen van steun en zorg voor de nieuwe ouders en hun baby. Als je een persoonlijk en gedachtvol cadeau geeft, ongeacht het bedrag, zullen de ouders het waarderen en blij zijn met je aandacht.

Als richtlijn kun je uitgaan van een bedrag tussen de 20 en 60 euro voor een kraamcadeau.

De waardering van mazzelz.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 116 reviews.
0
  0
  Jouw winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leegTerug naar shop